Día de la Androlla (Viana do Bolo)
Inclòs al programa de festes del Carnestoltes de Viana do Bolo, el “Diumenge Gros” (dia gran de la festa), es celebra des de 1970 la Festa de la Androlla, una de les grans festes gastronòmiques de Galícia.
Es tracta d'un producte referent de la gastronomia vianesa i gallega , on milers de persones es reuneixen per gaudir d'aquest menjar. La Androlla està feta amb costella de porc adobada amb pebre vermell, sal i all i sol menjar-se acompanyada de “cachelos” (patates cuites) i “grelos” (brot de nap). I com Galícia és terra de productes de qualitat, els bons vins i licors mai fallen en aquest tipus de festes.
Una jornada que no et pots perdre: gastronomia i festa assegurada, ja que a més es duen a terme nombrosos actes com les desfilades de comparses, xarangues o els famosos folións amb els Boteiros.
Per tant, si vols passar una vetllada festera i gastronòmica, el dia de la Androlla t'espera.