Tria el teu trajecte

¿Necessites ajuda?

¡Ja està!

Prem el requadre de color blau per comprar un bitllet i/o veure els horaris disponibles a les dates seleccionades.

Podràs comprar bitllets per al teu trajecte en aquesta web sempre que estigui habilitada la venda en línia per a aquest recorregut. Si no està disponible la venda online per a un trajecte determinat i vols saber on comprar el teu bitllet, pots consultar la nostra secció de rutes i punts de venda o contactar amb nosaltres per diferents vies. Molt aviat incorporarem més rutes a la venda en línia, però si tens especial interès en què alguna en concret estigui disponible envia'ns un correu electrònic a: sugerencias@monbus.es indicant-nos l'origen i la destinació del trajecte o trajectes que estimis oportú.

Gestiona la teva Reserva

Introdueix el teu Codi de Reserva
Introdueix el email donat al reservar i prem "Vull veure la meva reserva"

COMPRA EL TEU BITLLET

LLOGA AMB CONDUCTOR

LLOGA SESSE CONDUCTOR

Registra't i guanya punts per les teves compres

loader

Consultant

Resum i pagament.

Imprimeix els teus bitllets.

Resum

Monbus festeja el Dia de les Lletres Gallegues

Monbus se suma un any més a la celebració del Dia de les Lletres Gallegues aquest pròxim 17 de maig i ho fa amb la reedició d’un conte de l’autor homenatjat aquest any, Antón Fraguas, que porta per títol O Conto de Serafín. O Santuario da Franqueira, escrit per a la col.lecció “Contos do Castromil”

Des d’aquesta mateixa setmana, Monbus omplirà els seus autocars i les estacions de les principals ciutats gallegues amb cartells en honor a Anton Fraguas i obsequiarà als seus passatgers amb uns marcapàgines dissenyat per a commemorar aquesta jornada tan especial. Aquest regal inclourà dos codis QR perquè els usuaris es puguin descarregar aquest text de l’autor de Cotobade, tant en format digital com a audiollibre.

O Conto do Serafín. O Santuario da Franqueira, narra un dels contes que sabia aquest personantge el conte d’un cec, a més d’una de les llegendes més curioses que envolten al Santuari de la Franqueira en A Cañiza: la del soldat, el moro i la Verge de la Franqueira.

Aquest conte va ser un dels relats inclosa en la col·lecció ‘Contos do Castromil’, editada en els anys 90 per aquesta empresa d'autobusos que més tard va passar a formar part de Monbus. A més del repartiment d'aquestes publicacions especials en cada viatge a tots els seus passatgers, aquesta campanya va servir també per a donar noms d'il·lustres personalitats gallegues als seus vehicles (Rosalía de Castro, Otero Pedrayo, Castelao…).

La col·lecció estava formada per 30 textos curts originals d'escriptors i escriptores gallegues, una iniciativa que va sortir de l'Associació de Funcionaris per a la Normalització Lingüística i va comptar amb el patrocini de la Xunta de Galícia. Editats per Ir Indo, es van distribuir un total de 450.000 exemplars entre els anys 1992 i 1994.

Ja en l’edició de l’any passat Monbus va reeditar en format digital una de les publicacions d'aquesta col·lecció de contes per a la celebració de les Lletres Gallegues. Querida avoa, de l'escriptora María Victoria Moreno (autora homenatjada no 2018) es va distribuir entre tots els viatgers de Monbus a Galícia durant el mes de maig.